För att få känslan av en sydeuropeisk-engelsk, lättskött, besjälad trädgård som upplevs som ett andningshål började jag med ytterområdena. Det är alltid lättare att känna in sig om man får lite ramar och insyns skydd.

För att man inte ska tänka så mycket på att trädgården sluttar på ena sidan så anlägger man en äng med underbara körsbärsträd som ger höjd åt trädgården och på våren blommar med  vita skyar av blommor.

Här och där dyker det upp buskar som ger en transparent vägg mot det vilda. I lunden slingrar sig stigar som man enkelt klipper med gräsklipparen för att få dem där det passar. Ängsdelen gör även att trädgården blir mer lättskött och ger en skön blandning av vilt och tamt.

I ena hörnet av trädgården sträcker sig en pergola, där en del är lite upphöjd med ett vackert golv och möjlighet att sitta och äta och den andra delen är enklare med klippt gräs som golv.

För att få trädgården att kännas som ett eget rum/andningshål så behövde man stänga till lite för insyn, därför ligger alla små husen på led. Detta gör att insynen från vägen minskar.

Entréträdgård, Trädgårdsdesign, Trädgårdsarkitektur, Infart Trädgårdsdesign, Trädgårdsarkitektur, Trädäck, Äng

Trädgårdsdesign, Trädgårdsarkitektur, Trädäck, Ängsträdgård