Trädgårdsinspiration, växter, blommor, växtmaterial

blekgul skära

2010 startades T som i Trädgård.

Med bakgrund från Trädgårdsingenjörs-programmet Design på SLU Alnarp och Landscape Architecture på University of Gloucestershire samt arbete inom Skötsel/Anläggning/Butik/Slottsträdgårdsmästare och Trädgårdsdesign var steget till eget företag inte så långt.

2016 flyttades kontoret in till Lund och vi gick från en till tre trädgårdsingenjörer på kontoret. Kompetensen breddades och med nya kontakter i anläggning också möjligheten till att ta sig an större uppdrag. Kom hem från Malmö Garden Show med en silvermedalj i fickan.

2017 utökade vi igen med ytterligare en på kontoret. Vårt samarbete med anläggare och skötselfirmor gör att vi har komplett kompetens inte bara från idé till verklighet utan även vad gäller hållbarhet på längre sikt.

2018 Vi börjar året med att välkomna ytterligare en samarbetspartner så vi blir fyra Trädgårdsingenjörer. Under 2018 gjorde ett gästspel med kurser på Hvilan Utbildning i Växtkännedom, Beskärning och Trädvård och jobbade med kurser och inspirationsföreläsningar. I Juni blev det en guldmedalj på Malmö Garden Show och ett nytt kontor.

Samarbetspartners har knutits till vårt nya kontor som också innebar att vi kände ett behov av ett nytt företag.  Det nya företaget är en sammanslutning av oss fyra kollegor och har namnet Skärpa Studio AB. 

Framtiden? T som i Trädgårds utveckling fortsätter framåt och ser hela tiden till att utvecklas, vidareutbilda oss, men också att lära av det som varit och ta med oss det i vårt arbete för en hållbar inspirerande miljö.

Vad gäller Skärpa Studio AB? Det kommer att bli något helt annat än T som i Trädgård och är en annan historia som än är så ny att vi inte kan skriva så mycket om den än. 🙂