Trädgårdsinspiration, växter, blommor, växtmaterial

blekgul skära

2010 startades T som i Trädgård.

Med bakgrund från Trädgårdsingenjörs-programmet Design på SLU Alarp och Landscape Architecture på University of Glouchestershire samt arbete inom skötsel/anläggning/Butik/slottsträdgårdsmästare och trädgårdsdesign var steget till eget företag inte långt.

2016 flyttades kontoret efter många år vid skrivbordet hemma, in till Lund och jag teamade ihop med Lotta Jacobsson. Kompetensen breddades och med nya kontakter i anläggning också möjligheten till att ta sig an större uppdrag. Kom hem från Malmö Garden Show med en silvermedalj  i fickan.

2017 utökade vi igen med ytterligare en på kontoret, Malin Hirdman. Vårt samarbete med anläggare och skötselfirmor gör att vi har komplett kompetens inte bara från idé till verklighet utan även vad gäller hållbarhet på längre sikt.

2018 Vi börjar året med att välkomna Anna-Karin Ekwall så att vi blir fyra Trädgårdsingenjörer på kontoret. Under 2018 gjorde vi gästspel som lärare på Hvilan Utbildning med kurser i Växtkännedom, Beskärning & Trädvård och jobbade med enstaka kurser och inspirationsföreläsningar. I Juni blev det en guldmedalj på Malmö Garden Show och vi skriver kontrakt på en ny lokal som vi renoverar till en vacker 20-tals-studio. Nya samarbetspartners har knutits till vår nya studio som också innebar att företaget förgrenades, detta gav upphov till behovet av ett nytt företag. Det nya företaget är en sammanslagning av oss fyra kollegor och har namnet Skärpa studio AB.

2019 Uppdrag i olika storlek och miljöer avlöste varandra samtidigt som Skärpa studio växte sig större och större. Såklart nya utmaningar med att finna sin väg in i ett nytt segment. Utbildningar inom ljusdesign och GrönBlåSvartGrå(stadsplanering med markkemi, dagvattenhantering och växtanvändning) kändes viktigt och utmanande.

2020 Präglades hårt av Corona-pandemin och det gjorde att mycket av arbetet först stannade innan det bytte riktning och tog lite fart igen. Vi försöker hitta nya vägar till att hålla föreläsningar, men allt får skjutas på framtiden. T som i Trädgård firar 10 år vilket gjordes i tysthet efter en stressig vårsäsong och pandemin gav inte riktigt utrymme för något stort firande. Som en dragkedja går T som i Trädgårds arbete in i Skärpa studio för att så småningom bli helt sömlöst. 

2021 Vad förväntar jag mig av 2021? Tja, det går väl inte att svara på annat sätt än att vi blir Corona-pandemi-vaccinerade så vi kan fortsätta leva våra liv, kanske inte som innan men mer normalt. T som i Trädgård kommer mer och mer att gå in i vila medan Skärpa studio ökar på rejält. Detta betyder att denna hemsidan inte kommer vara något mer än en portal in till Skärpa studio, men det innebär att jag finns på Skärpa studios hemsida istället. Att driva två företag innebär mycket administrativt och det hoppas jag ska kunna minska i och med detta. Jag hoppas att ni vid det här laget är nyfikna och hälsar på oss på Skärpa studio AB , allt gott! / Therése