Om

Trädgårdsinspiration, växter, blommor, växtmaterial
blekgul skära

2010 startades T som i Trädgård.

Med bakgrund från Trädgårdsingenjörs-programmet Design på SLU Alnarp och Landscape Architecture på University of Gloucestershire samt arbete inom Skötsel/Anläggning/Butik/Slottsträdgårdsmästare och Trädgårdsdesign var steget till eget företag inte så långt.

2016 flyttades kontoret in till Lund och vi gick från en till tre trädgårdsingenjörer på kontoret. Kompetensen breddades och med nya kontakter i anläggning också möjligheten till att ta sig an större uppdrag. Kom hem från Malmö Garden Show med en silvermedalj i fickan.

2017 utökade vi igen med ytterligare en på kontoret. Vårt samarbete med anläggare och skötselfirmor gör att vi har komplett kompetens inte bara från idé till verklighet utan även vad gäller hållbarhet på längre sikt.

2018 Vi börjar året med att välkomna ytterligare en samarbetspartner så vi blir fyra Trädgårdsingenjörer. Under 2018 gjorde ett gästspel med kurser på Hvilan Utbildning i Växtkännedom, Beskärning och Trädvård och jobbade med kurser och inspirationsföreläsningar. I Juni blev det en guldmedalj på Malmö Garden Show och ett nytt kontor. Nya samarbetspartners har knutits till vårt nya kontor som också innebar att vi kände att företaget gick åt två håll, detta gav ett behov av ett nytt företag.  Det nya företaget är en sammanslutning av oss fyra kollegor och har namnet Skärpa Studio AB

2019 Uppdrag i olika storlek och miljöer avlöste varandra samtidigt som Skärpa studio växte sig större och större. Såklart nya utmaningar med att finna sin väg in i ett nytt segment. Utbildningar inom ljusdesign och GrönBlåSvartGrå(stadsplanering med markkemi, dagvattenhantering och växtanvändning) kändes viktigt och utmanande.

Framtiden? T som i Trädgårds utveckling fortsätter men kanske mer som en metamorfos, kanske blir det något helt nytt? kanske blir det som något annat, men det är ju det som är det fina med kråksången. Först ska T som i Trädgård fylla 10 år i augusti, sen får vi se. 😉