Den här ritningen var ett skolprojekt vi hade när jag studerade i England.

Namnet på projektet valde jag för att Innergården vi skulle rita låg mellan biblioteket (read) och Cafeterian (refectory). Det blev en ordvits eftersom det i varje engelsk läsbok står ”read and reflect” efter varje kapitel.

Omgiven av byggnader ville jag ge lite mer liv och lummighet åt hela ytan.

Vid biblioteket gjorde jag en plantering genomskuren av gångar som skulle liknas vid en bok man bläddrar i, där varje kapitel hade en egen färg- och formkod. Detta kom sig av att jag satt och studerde hur eleverna rörde sig över ytorna. Det var ingen som gick på de anvisade gångarna utan tvärade över gräset.

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.